Integritetspolicy

I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Vi hoppas att du vill avsätta lite tid för att läsa igenom policyn noggrant. Det här är viktigt!

Vi tar seriöst på den personliga integriteten för besökare på vår webbsida och användare av tjänsterna som vi erbjuder på denna sida och vid vår kundservice. Vårt mål är att du ska känna dig säker och trygg på att din personliga integritet respekteras och att dina personuppgifter behandlas korrekt. Vi tar ansvar för att personuppgifter som behandlas av oss används endast för avsedda ändamål och skyddas mot obehörig åtkomst.

Varför behandlar vi personuppgifter och till vad?

Vi inhämtar uppgifterna i första hand direkt från dig som kund. Som kund eller nybliven kund behöver vi vissa uppgifter för att sluta ett avtal med dig och ditt företag eller för att utföra en viss transport och för att kunna fakturera för transporten. De uppgifter vi ber om är företagets namn, orgnr, adress, referensperson, telefonnummer och e-postadress. Vid avslut som kund hos oss avaktiveras dina uppgifter efter ett år, men sparas enligt Bokföringslagen.

Rättslig grund

Behandling av personuppgifter är reglerad av Dataskyddsförordningen eller GDPR. Denna lag träder i kraft i maj 2018. Enligt dataskyddsförordning får personuppgifter endast behandlas för vissa bestämda ändamål, och endast om den personuppgiftsansvarige (i detta fall Swift Delivery Örebro AB) har laglig grund för sin behandling. Som exempel på sådan grund är att den registrerade ger sitt samtycke till behandlingen eller att Swift Delivery Örebro AB kan hävda ett berättigat intresse att behandla personuppgifterna. Som kund hos Swift Delivery Örebro AB har du rätt att få tillgång till dina uppgifter och att få felaktiga uppgifter rättade.

Webbplatsens Cookie Policy

Cookies

Cookies är små textfiler bestående av bokstäver och siffror. Dessa skickas från vår eller våra partners webbservrar och sparas på din enhet (till exempel dator eller mobil). De kan sparas på två olika sätt.

  • Sessionscookies är tillfälliga cookies som försvinner när du stänger din webbläsare eller app.
  • Varaktiga cookies är cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller tills de går ut.

Olika typer av cookies

Både vår webbplats och andra, som Facebook eller Google, kan placera cookies på din dator när du besöker den här webbplatsen. Cookies från webbplatsen du besöker kallas förstapartscookies och cookies från andra webbplatser kallas tredjepartscookies.

Förstapartscookies
Den enda förstapartscookie som denna webbplats placerar på din dator är den som skapas när du bekräftar att du godkänner att vår användning av cookies (eucookie)

Tredjepartscookies
På vår webbplats används så kallade tredjepartscookies. Vi mäter till exempel besöksstatistik med hjälp av Google Analytics. Syftet är att förstå hur vår sida används och kunna förbättra den. Vissa tredjepartscookies införs av tjänster som visas på våra sidor men som inte ligger under vår kontroll. De läggs in av företag som tillhandahåller sociala medier, som till exempel Twitter och Facebook.

Denna webbplats använder inte några tjänster från sociala medier som facebook, twitter etc.

Tredjepartcookies som används på denna webbplats

Denna webbplats har tredjepartcookies från:

  • Google Analytics

Hur man kan neka användningen av Cookies

Du kan neka användningen av cookies genom att justera eller välja vissa inställningar i din webbläsare. Men om du gör det du kan förlora några användbara funktioner såsom “personalisering av webbplatsen” och “Kom ihåg mig” funktioner.

Dina rättigheter

Du som registrerad kund hos oss har flera rättigheter som du bör känna till.

  • Du har rätt att kostnadsfritt, en gång per år, begära ett registerutdrag.
  • Du har rätt till att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande och rätt att begränsa behandlingen av personuppgifter tills de blir ändrade.
  • Du har rätten att bli glömd, men radering av personuppgifter kan inte ske om det krävs för att fullgöra avtalet eller om annan svensk eller europeisk lag, domstols- eller myndighetsbeslut säger annat, samt om det baseras på berättigat intresse. Skulle du tycka att det inte finns berättigade skäl eller att berättigat intresse är felaktig har du rätt att invända mot behandlingen.
  • Du har också rätt att dra in ett samtycke, lämna klagomål om behandlingen till Datainspektionen och invända mot direktmarknadsföring.

Personuppgiftsansvarig

Swift Delivery Örebro AB, org. nr. 559166-2647 är personuppgiftsansvarig.

Adress: Glomman 116, 702 30 Örebro.
Telefon: 019-500 55 05
Email: info@swiftdelivery.se

Integritetspolicyn uppdaterades senast den 5 april, 2019